VPRAŠANJE: Kje je mogoča zaposlitev ?
Vprašanje poslal/a Sora, 11.09.2017 01:49:26

Lep pozdrav,
zanima me, kje se lahko zaposlijo mag. zakonskih in družinskih študij s končano 2.stopnjo po bolonjskem programu? V šolstvu naj bi imeli prednost pedagogi oz. specalni pedagogi, defektologi? Hvala za odgovor.


ODGOVOR 1

Andreja, 02.10.2017 11:04:36
Najprej opravičilo za to, da niste dobili odgovora. Sistem nas namreč ni obvestil o novem vprašanju.

Pravilnik o izobrazbi učiteljev in drugih strokovnih delavcev v izobraževalnem programu osnovne šole http://pisrs.si/Pis.web/pregledPredpisa?id=PRAV10943# določa izobrazbene pogoje za svetovalne delavce. Med naštetimi izobrazbenimi profili magistrskega študija zakonskih in družinskih študij ni. To pomeni, da se kot svetovalna delavka v osnovni šoli ne morete zaposliti.


Imate pa verjetno več možnosti v zasebni dejavnosti, se zaposlitev v zasebnem sektorju ali pa s svojo dejavnostjo ponujate različna svetovanja in programe tudi šolam. Verjetno bodo podatke, kje imate večjo možnost zaposlitve imeli na Zavodu RS za zaposlovanje.

Lep pozdrav in srečno.Vaš odgovor ali mnenje
Ime ali vzdevek*


Izberite ali pošiljate odgovor ali mnenje
Odgovor Mnenje

Napišite vaš odgovor/mnenje*


Opomba: polja, ki so označena z zvezdico, je potrebno izpolniti. Prosim vas tudi, da odkljukate spodnje polje, ki je namenjeno zaščiti svetovalnega kotička pred smetenjem. << Nazaj svetovalni kotiček