VPRAŠANJE: štipendije za izobraževanje odraslih
Vprašanje poslal/a Mateja, 15.02.2017 12:03:51

Pozdravljeni.
Stara sem 30 let in bi se želela vpisati v srednješolsko izredno izobraževanje.Zanima pa me,če so kakšne štipendije na voljo za izredne dijake oziroma kakršnekoli denarne pomoči,ki bi mi lahko pomagale pri plačevanju šolnine.Hvala za odgovor,Mateja


ODGOVOR 1

Andreja, 16.02.2017 08:53:03
Pozdravljeni,

od štipendij je za odrasle "dosegljiva" le kadrovska štipendija, to je štipendija, ki jo ponudi delodajalec.Več o teh štipendijah si lahko preberete na tej spletni strani: http://www.sklad-kadri.si/si/stipendije/kadrovske-stipendije/.

Trenutno drugih možnosti sofinanciranja izobraževanja ni. Se pa pripravlja razpis, ki bo odraslim, ki se izobražujejo omogočil povrnitev šolnin za formalne izobraževalne programe. Njegovo objavo pričakujemo v prvi polovici tega leta, takrat bodo znani tudi pogoji kandidiranja na razpisu.

Predlagamo, da se za dodatne informacije obrnete na vam najbližje svetovalno središče za izobraževanje odraslih - središče ISIO. Središča nudijo brezplačno informiranje in svetovanje o različnih možnostih učenja in izobraževanja. njihove kontaktne podatke najdete na strani http://isio.acs.si/sredisca. V središču bodo imeli informacije, ko bo razpis objavljen.

Lep pozdrav in srečno.Vaš odgovor ali mnenje
Ime ali vzdevek*


Izberite ali pošiljate odgovor ali mnenje
Odgovor Mnenje

Napišite vaš odgovor/mnenje*


Opomba: polja, ki so označena z zvezdico, je potrebno izpolniti. Prosim vas tudi, da odkljukate spodnje polje, ki je namenjeno zaščiti svetovalnega kotička pred smetenjem. << Nazaj svetovalni kotiček