VPRAŠANJE: pridobitev poklica frizer
Vprašanje poslal/a nina, 25.07.2016 21:35:40

Pozdravljeni,
sem študentka predšolske vzgoje in mi manjka samo še diploma. Ker vemo, da je malo možnosti za zaposlitev sem razmišljala, da bi si pridobila še kak poklic in si tako izboljšala možnosti za pridobitev dela. Zanimam se za poklic frizer, zanima me kam bi se morala vpisat in kaj vse bi morala za ta poklic še pridobit. Naj dodam da imam narejeno poklicno šolo kot pomočnica vzgojiteljice. Hvala za vaš čas in odgovor.


ODGOVOR 1

Andreja, 16.08.2016 14:04:32
Pozdravljeni,

najprej se vam opravičujemo za pozen odgovor, pisali ste nam v času letnih dopustov.

Izobraževanje za poklic frizer se morate vpisati v srednje poklicno izobraževanje frizer. Izobraževanje izvaja kar nekaj izobraževalnih organizacij, predlagam, da si ogledate Informacije o izobraževanju odraslih v šolskem letu 2015/2016 - http://www.mizs.gov.si/fileadmin/mizs.gov.si/pageuploads/podrocje/odrasli/Vpis/Info_izvajanje_izobr_odrasli_2015_2016.pdf. Razpisa za prihodnje šolsko leto še ni, pričakujemo pa ga kmalu, do konca avgusta gotovo.

Glede na to, da imate srednjo strokovno šolo že opravljeno, vam bodo obveznosti, ki so po vsebini in trajanju podobne, priznali. Opravi pa to izobraževalna organizacija, kamor se vpišete pred začetkom vašega izobraževanja.

Predlagam, da se za dodatne informacije obrnete kar na izobraževalno organizacijo, ki program izvaja.

Lep pozdrav in srečno.Vaš odgovor ali mnenje
Ime ali vzdevek*


Izberite ali pošiljate odgovor ali mnenje
Odgovor Mnenje

Napišite vaš odgovor/mnenje*


Opomba: polja, ki so označena z zvezdico, je potrebno izpolniti. Prosim vas tudi, da odkljukate spodnje polje, ki je namenjeno zaščiti svetovalnega kotička pred smetenjem. << Nazaj svetovalni kotiček