VPRAŠANJE: Zobozdravstveni asistent
Vprašanje poslal/a Anubis, 16.05.2016 09:01:42

Pozdravljeni,
imam končano filozofsko fakulteto ampak ker je delo na tem področju zelo težko najti sem razmišljala o prekvalifikaciji. Veselilo bi me delo kot zobozdravstveni asistent in me zanima kako bi lahko prišla do tega poklica.
Hvala za odgovor in prijazen pozdrav.


ODGOVOR 1

Andreja, 24.05.2016 14:41:00
Za opravljanje poklica zobozdravstveni asistent si morate pridobiti strokovno izobrazbo na srednji zdravstveni šoli. Po opravljenem šestmesečnem pripravništvu se še dodatno usposablja na delovnem mestu. Najpogosteje delodajalci zahtevajo izobrazbe: zdravstveni tehnik,
zobotehnik, srednja medicinska sestra / srednji zdravstvenik tehnik zdravstvene nege ali srednja strokovna ali splošna izobrazba.

Za dodaten nasvet se lahko obrnete na vam najbližje svetovalno središče za izobraževanje odraslih - središče ISIO. Tam se boste o svojih željah in možnostih lahko pogovorili z usposobljenim svetovalcem/svetovalko. Svetovanje je brezplačno. Naslovi in kontaktni podatki središč so http://isio.acs.si/sredisca/.

lep pozdrav in srečno.Vaš odgovor ali mnenje
Ime ali vzdevek*


Izberite ali pošiljate odgovor ali mnenje
Odgovor Mnenje

Napišite vaš odgovor/mnenje*


Opomba: polja, ki so označena z zvezdico, je potrebno izpolniti. Prosim vas tudi, da odkljukate spodnje polje, ki je namenjeno zaščiti svetovalnega kotička pred smetenjem. << Nazaj svetovalni kotiček