VPRAŠANJE: Spričevalo
Vprašanje poslal/a Mateja, 13.02.2016 17:53:41

Pozdravljeni.
Sem 22letna študentka v smeru gostinstva.
Srednjo šolo sem končala kot medijska tehnica ( 4 letni program). Kar je zame bila čista napaka. Gostinstvo me sicer veseli, vendar ne tako kot predšolska vzgoja otrok. Po končani srednji sem se odločila za 5 predmet kot splošno maturo, vendar nisem opravila, zato sicer nevem zakaj sem obupala ter se vpisala na višjo strokovno šolo.Letos bom končala z diplomo. Vseeno bi se želela izobraževati v tej smeri- predšolska vzgoja. če bi se vpisala v novem študijskem letu na UNI- predšolsko vzgojo, me nebi sprejeli, saj nisem iz te stroke..

Ali imate kakšne predloge, kje in kako kaj?

najlepša hvala!

Mateja


ODGOVOR 1

Andreja, 09.03.2016 15:21:02
Pozdravljeni,

najprej opravičilo za pozen odgovor, vašega vprašanja namreč nismo prejeli po elektronski pošti.

Res je, za vpis na študij predšolske vzgoje morate imeti zaključeno plošno maturo ali poklicno maturo v srednješolskih programih vzgojitelj predšolskih otrok oz. zdravstveni tehnik.

Ena od poti je vpis v poklicni tečaj predšolske vzgoje, ki traja eno leto in se zaključi s poklicno maturo. Tako si pridobite srednješolsko izobrazbo s predšolske vzgoje in študi nadaljujete na tej smeri.

Če se boste odločili za to pot, predlagam, da si v začetku avgusta ogledate Informacije o izvajanju izobraževanja odraslih v prihodnjem šolskem letu. Tam bodo navedeni tudi izvajalci tega maturitetnega tečaja. Našli ga boste na straneh Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport - http://www.mizs.gov.si/si/delovna_podrocja/direktorat_za_srednje_in_visje_solstvo_ter_izobrazevanje_odraslih/izobrazevanje_odraslih/vpis_in_financiranje_izobrazevanja/.

Lahko pa si že ogledate, kdo vse ga izvaja v tem šolskem letu: http://www.mizs.gov.si/fileadmin/mizs.gov.si/pageuploads/podrocje/odrasli/Vpis/Info_izvajanje_izobr_odrasli_2015_2016.pdf.

Za dodaten nasvet se lahko obrnete tudi na vam najbližje svetovalno središče za izobraževanje odraslih - središče ISIO. Središča nudijo brezplačno informiranje in svetovanje o različnih možnostih učenja in izobraževanja. njihove kontaktne podatke najdete na spletni strani: http://isio.acs.si/sredisca.

Lep pozdrav in srečno.Vaš odgovor ali mnenje
Ime ali vzdevek*


Izberite ali pošiljate odgovor ali mnenje
Odgovor Mnenje

Napišite vaš odgovor/mnenje*


Opomba: polja, ki so označena z zvezdico, je potrebno izpolniti. Prosim vas tudi, da odkljukate spodnje polje, ki je namenjeno zaščiti svetovalnega kotička pred smetenjem. << Nazaj svetovalni kotiček