VPRAŠANJE: prekvalifikacija
Vprašanje poslal/a frizer, 26.01.2016 13:32:11

Spoštovani,

letos bom star 26 let, imam dokončano splošno gimnazijo, diplomo Fakultete za upravo in sem vpisan na podiplomski študij (status velja do septembra) na isti fakulteti.
Zanima me najhitrejša in cenovno najbolj ugodna pot do poklica frizer.
Ali sem upravičen tudi do kakšne štipendije?
Ali lahko delam preko študentskega servisa kljub odraslemu izobraževanju?

Najlepša hvala za pomoč in lep pozdrav!


ODGOVOR 1

Andreja, 01.02.2016 14:29:43
Pot do pridobitve poklica frizer je vpis v program frizer. Pred vpisom bo izobraževalna organizacija, kjer se boste vpisali, preverila vaše že opravljene obveznosti in vam priznala tiste, ki so po vsebini in trajanju podobne tistim v programu frizer. O načinu in času opravljanja ostalih obveznosti se dogovorite neposredno v izobraževalni organizaciji. Katere organizacije izvajajo program frizer, si lahko ogledate v Informacijah o izvajanju izobraževanja odraslih v šolskem letu 2015/2016 - http://www.mizs.gov.si/fileadmin/mizs.gov.si/pageuploads/podrocje/odrasli/Vpis/Info_izvajanje_izobr_odrasli_2015_2016.pdf.

Upravičeni ste do kadrovske štipendije, v kolikor kateri od delodajalcev te štipendije razpisuje. Več o tej možnosti si preberete na spletni strani Javnega sklada za razvoj kadrov in štipendije - http://www.sklad-kadri.si/si/stipendije/kadrovske-stipendije/.

Delo preko študentskega servisa je za odrasle udeležence srednješolskega izobraževanja možno do dopolnjenega 26. leta.

Lep pozdrav in srečno.Vaš odgovor ali mnenje
Ime ali vzdevek*


Izberite ali pošiljate odgovor ali mnenje
Odgovor Mnenje

Napišite vaš odgovor/mnenje*


Opomba: polja, ki so označena z zvezdico, je potrebno izpolniti. Prosim vas tudi, da odkljukate spodnje polje, ki je namenjeno zaščiti svetovalnega kotička pred smetenjem. << Nazaj svetovalni kotiček