VPRAŠANJE: ELEKTRO NAZIV
Vprašanje poslal/a Urko, 03.12.2015 20:18:48

Pozdravljeni,

Sem gimnazijski maturant in bi rad pridobil kakršenkoli elektro naziv v čim krajšem času. Imam večletne izkušnje v takem delu kot pomočnik elektroinstalater. Imam tudi opravljen tečaj varnosti pri delu.

Hvala za kakršnokoli informacijo in lep pozdrav


ODGOVOR 1

Andreja, 14.12.2015 09:42:22
Imate možnost vpisa v 2 programa:
- elektrikar (3-letno srednje poklicno izobraževanje)
- elektrotehnik (4-letno srednje strokovno izobraževanje)

Ker imate že končano gimnazijo, vam pri vpisu v program priznajo splošne predmete in tudi tiste obveznosti, ki so po vsebini in trajanju podobne vsebinam iz programa, ki ga boste obiskovali.

Koliko časa pa bo izobraževanje trajalo, je odvisno od obveznosti, ki jih boste morali še opraviti oz. od dogovora z izobraževalno organizacijo, kjer boste izobraževanje obiskovali.

Ker se v programe za odrasle lahko vpišete tudi med šolskim letom, če so prosta mesta, predlagamo, da si ogledate Informacije o programih izobraževanja odraslih, ki se izvajajo v šolskem letu 2015/2016 - http://www.mizs.gov.si/fileadmin/mizs.gov.si/pageuploads/podrocje/odrasli/Vpis/Info_izvajanje_izobr_odrasli_2015_2016.pdf.

Za dodatne informacije in nasvet pa se lahko obrnete tudi na vam najbližje svetovalno središče za izobraževanje odraslih, središče ISIO. Središča nudijo brezplačno informiranje in svetovanje o različnih možnostih izobraževanja in učenja. Njihove kontaktne podatke najdete na spletni strani: http://isio.acs.si/sredisca.

Lep pozdrav in srečno.Vaš odgovor ali mnenje
Ime ali vzdevek*


Izberite ali pošiljate odgovor ali mnenje
Odgovor Mnenje

Napišite vaš odgovor/mnenje*


Opomba: polja, ki so označena z zvezdico, je potrebno izpolniti. Prosim vas tudi, da odkljukate spodnje polje, ki je namenjeno zaščiti svetovalnega kotička pred smetenjem. << Nazaj svetovalni kotiček