VPRAŠANJE: profesor športne vzgoje
Vprašanje poslal/a Bojan, 26.11.2015 22:47:08

Spoštovani,
Star sem 45 let, sem redno zaposlen in se zanimam za pridobitev izobrazbe za profesorja športne vzgoje- učitelj športne vzgoje. Imam končano nekaj vaditeljskih in trenerskih tečajev,srednjo 4 letno elektrotehnično šolo leta 1989, vendar bi želel pridobiti ustrezno izobrazbo za poučevanje. Zanima me kakšna izobrazba je potrebna, koliko let traja, koliko stane,ali lahko opravljam kot redni študij ali izredni (nisem še nikoli bil vpisan na fakulteto). Zanima me tudi ali so predavanja in vaje obvezne, ter kako naj obiskujem fakulteto če sem zaposlen? Kako je z statusom študenta in plačljivostjo študija, ter kako najlažje pridem do takšne izobrazbe. Prosim za obširne informacije.


ODGOVOR 1

Andreja, 02.12.2015 08:53:55
Za pridobitev izobrazbe s področja športne vzgoje morate končati magistrski program Fakultete za šport - športna vzgoja. Najprej pa morate končati program 1. stopnje (3 letni študij) z enakim naslovom - športna vzgoja, nato se vpišete v dveletni magistrski študij.

Pogoji za vpis v prvo stopnjo tega študija so poleg oopravljen preizkus gibalnih sposobnosti in znanj. Poleg tega morate predložiti zdravniško potrdilo z osebno zdravstveno anamnezo, iz katere so razvidni
podatki o težjih poškodbah in boleznih ter zmožnostih večjih psihofizičnih obremenitev. Več študiju si lahko preberete na spletni strani Fakultete za šport - http://www.fsp.uni-lj.si/studij/uni_1_stopnja/sportna_vzgoja/ - tu je tudi predstavitveni zbornik.

Študij 1. stopnje traja 3 leta, nato pa nadaljujete na 2 letnem - magistrskem študiju. Opis magistrskega programa pa najdete tu - http://www.fsp.uni-lj.si/studij/mag_2_stopnja/sportna_vzgoja/.

Če ste zaposleni, potem se redno ne morete vpisati, možen je izredni študij, ki je prilagojen zaposlenim; tudi vaje in predavanja. Za to študijsko leto je bilo razpisanih 30 mest za izredni študij.

Je pa izredni študij plačljiv. Po ceniku, ki se nahaja na spletni strani Univerze v Ljubljani (https://www.uni-lj.si/studij/cenik_storitev_za_studente/) je znesek šolnine za 1. letnik tega študija 3.200 EUR. Če se boste vpisali izredno, potem imate status izrednega študenta, ki pa vam glede na to, da ste zaposleni, ne prinaša dodatnih ugodnosti.

Januarja 2016 bo izšel nov razpis za vpis v študijske programe v letu 2016/2017, februarja bodo potekali informativni dnevi. Predlagam, da sledite objavam; razpis bo gotovo objavljen na spletni strani Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport - http://www.mizs.gov.si/, Univerze v Ljubljani - https://www.uni-lj.si/slo/. Obiščite informativni dan, kjer boste dobili podrobne informacije.

Še prej pa lahko obiščete eno od svetovalnih središč za izobraževanje odraslih, kjer boste s pomočjo svetovalca dobili še bolj podrobne informacije. Središča brezplačno delujejo v vseh slovenskih regijah. Njihove naslove in kontaktne podatke najdete na spletni strani - http://isio.acs.si/sredisca.

Lep pozdrav in srečno.Vaš odgovor ali mnenje
Ime ali vzdevek*


Izberite ali pošiljate odgovor ali mnenje
Odgovor Mnenje

Napišite vaš odgovor/mnenje*


Opomba: polja, ki so označena z zvezdico, je potrebno izpolniti. Prosim vas tudi, da odkljukate spodnje polje, ki je namenjeno zaščiti svetovalnega kotička pred smetenjem. << Nazaj svetovalni kotiček