VPRAŠANJE: POSLOVNA SEKRETARKA
Vprašanje poslal/a Tina, 28.10.2015 12:02:20

Spoštovani,

zanima me, katero stopnjo in smer izobrazbe mora imeti kandidat za opravljanje dela poslovne sekretarke na OŠ. Je zaključen višješolski program Poslovna sekretarka ustrezen ali se zahteva visokošolska izobrazba? Na koga se lahko obrnem za zanesljiv odgovor?

Hvala in lep pozdrav.

Tina


ODGOVOR 1

Andreja, 06.11.2015 10:49:19
Pravilnik o normativih in standardih za izvajanje programa osnovne šole (http://pisrs.si/Pis.web/pregledPredpisa?id=PRAV7973) v 16.členu navaja, da se za administrativna dela v šoli sistemizira delovno mesto poslovnega sekretarja VI, ki mora imeti višjo strokovno izobrazbo oziroma višješolsko izobrazbo (prejšnja).

Iz tega člena sledi, da je zaključen višješolski strokovni program poslovni sekretar ustrezen za delo poslovnega sekretarja v OŠ.

Za natančne informacije se lahko obrnete na MInistrstvo za izobraževanje, znanost in šport, na oddelek, ki se ukvarja s kadri. Telefonska številka je 01 400 57 19.

Lep pozdrav in srečno.Vaš odgovor ali mnenje
Ime ali vzdevek*


Izberite ali pošiljate odgovor ali mnenje
Odgovor Mnenje

Napišite vaš odgovor/mnenje*


Opomba: polja, ki so označena z zvezdico, je potrebno izpolniti. Prosim vas tudi, da odkljukate spodnje polje, ki je namenjeno zaščiti svetovalnega kotička pred smetenjem. << Nazaj svetovalni kotiček