VPRAŠANJE: Prekvalifikacija
Vprašanje poslal/a Barbara, 05.10.2015 16:37:51

Trenutno sem absolventka predšolske vzgoje. Pred mano je le še diploma. Ker pa si želim pridobiti še kak poklic me zanima ali je možnost prekvalifikacije za otroškega psihologa? V kateri program se je še možno prekvalificirati iz dipl.vzg. predšolskih otrok?


ODGOVOR 1

Andreja, 20.10.2015 10:16:03
Posebnega študijskega programa otroške psihologije pri nas nimamo, imamo le študij psihologije na Filozofski fakulteti v Ljubljani in v Mariboru. Pogoji za vpis na drugostopenjski študij v Ljubljani so opisani v zborniku programa: http://www.ff.uni-lj.si/Portals/0/Dokumenti/Studij/Druga%20stopnja/PredstavitveniZborniki/Enodisciplinarni/Psihologija.pdf.
Vi bi morda ustrezali 3. pogoju (ob predpostavki, da so vsebine iz predšolsek vzgoje vključevale vsaj 50 KT vsebin, sorodnih programu 1. stopnje psihologija):
"Kandidat, ki ima zaključen drug prvostopenjski študijski program, lahko kandidira za vpis v študijski program 2. stopnje psihologije, če je njegov program pokrival vsaj 50 KT vsebin, sorodnih vsebinam iz
prvostopenjskega študijskega programa Psihologija (FF UL),
in če je pred vpisom opravil študijske obveznosti v obsegu od 10 do 60 kreditnih točk, ki so bistvene za nadaljevanje študija."
Predlagam, da se za to, ali je vaša izobrazba ustrezna, pozanimate direktno na Filozofski fakulteti v Ljubljani.

Podobne pogoje ima tudi Filozofska fakulteta v Mariboru - oglejte si zbornik programa http://www.ff.um.si/dotAsset/56095.pdf (2. točka).

Na Fakulteti za matematiko, naravoslovje in informacijske tehnologije v Kopru pa izvajajo program biopsihologije. Več o programu in pogojih izveste tu: http://www.famnit.upr.si//sl/izobrazevanje/podiplomski-magistrski-studij/biopsihologija#heading4.

Še v kar nekaj drugih programov se lahko vpišete. Predlagam, da se obrnete na vam najbližje svetovalno središče za izobraževanje odraslih - središče ISIO. Tam dobite brezplačne informacije in nasvet o različnih možnostih izobraževanja in učenja. Njihove naslove in kontatkne podatke najdete na spletni strani: http://isio.acs.si/sredisca/.

lep pozdrav in srečno.Vaš odgovor ali mnenje
Ime ali vzdevek*


Izberite ali pošiljate odgovor ali mnenje
Odgovor Mnenje

Napišite vaš odgovor/mnenje*


Opomba: polja, ki so označena z zvezdico, je potrebno izpolniti. Prosim vas tudi, da odkljukate spodnje polje, ki je namenjeno zaščiti svetovalnega kotička pred smetenjem. << Nazaj svetovalni kotiček