VPRAŠANJE: prekvalifikacija
Vprašanje poslal/a Neva, 31.08.2015 15:07:37

Spoštovani!

Zaradi različnih razlogov sem doštudirala nekaj, kar me sploh ne veseli, niti nimam osnovnega talenta za ta poklic (ekonomija). Po skoraj 15 letih dela v tem poklicu, sem prišla do točke, ko ga ne morem več opravljati; zapadla sem v pravo duševno stisko, bila na bolniški...skratka, ni mi lahko. Razmišljala sem, da bi šla študirat tisto, kar sem si od nekdaj želela (poučevanje angleščine), saj imam smisel za jezik, poleg tega pa sem tudi izrazito socialno orientiran tip človeka. A ta vlak je najbrž zame, glede na mojo starost (skoraj 40), že odpeljal. Tudi, če bi vse doštudirala, ne vem kdo bi me vzel v službo v kakšno šolo, saj še mladi težko dobijo priložnost, zame, ki bi bila pri teh letih brez vsakršnih izkušenj, pa bi bilo še težje..... Tako se vrtim v tem začaranem krogu in ne vem kaj bi s sabo, imam pa pred seboj še veliko delovnih let. Mi lahko kako svetujete kakšne možnosti sploh imam? Hvala!
p.s. lahko mi odgovorite tudi samo na mail (brez objave vprašanja na spletu)


ODGOVOR 1

Andreja, 01.09.2015 11:06:49
Prav gotovo možnosti še imate, vaša starost ne sme biti ovira za nadaljnje izobraževanje. Verjetno bo potrebno več truda in časa za študij, a ker vas bo to veselilo, bo to verjetno lažje kot pa je bilo pred leti, ko ste študirali nekaj, kar vas ne veseli.

Ni potrebno vreči puške v koruzo že zdaj. Na področju študija angleškega jezika možnosti so. Filozofska fakulteta v LJubljani izvaja študij anglistike - druga stopnja: http://www.ff.uni-lj.si/1/Oddelki-in-studij/Oddelki/Oddelek-za-anglistiko-in-amerikanistiko/Druga-stopnja.aspx, prva stopnja: http://www.ff.uni-lj.si/1/Oddelki-in-studij/Oddelki/Oddelek-za-anglistiko-in-amerikanistiko/Prva-stopnja.aspx.

Predlagam, da se obrnete na vam najbližje svetovalno središče za izobraževanje odraslih - središče ISIO, kjer vam bodo brezplačno, strokovno in zaupno svetovali o možnostih, ki jih imate. Njihove naslove in kontaktne podatke najdete na spletni strani: http://isio.acs.si/sredisca.

lep pozdrav in srečno.Vaš odgovor ali mnenje
Ime ali vzdevek*


Izberite ali pošiljate odgovor ali mnenje
Odgovor Mnenje

Napišite vaš odgovor/mnenje*


Opomba: polja, ki so označena z zvezdico, je potrebno izpolniti. Prosim vas tudi, da odkljukate spodnje polje, ki je namenjeno zaščiti svetovalnega kotička pred smetenjem. << Nazaj svetovalni kotiček