VPRAŠANJE: Možnosti dodatnega izobrazevanja
Vprašanje poslal/a dado, 27.08.2015 14:08:19

Pozdravljeni!

Sem študent 3. letnika Fakultete za šport, smer športna vzgoja. Prihodnje šolsko leto bom pavziral in v tem času napisal diplomo. Ker imam eno leto časa bi se rad vpisal na izobraževanje odraslih in s tem pridobil dodatno izobrazbo (verjetno srednješolsko), ki bi mi pripomogla pri iskanju zaposlitve. Zanima me, katero šolo bi se mi splačalo opravljati oz. katera šola ima povezavo z mojo smerjo študija. Med drugim me zanimata prehrana (imam tudi licenco za osebnega trenerja) in pa delo z otroki. Imate morda kakšen nasvet?
Hvala za odgovor in lep pozdrav


ODGOVOR 1

Andreja, 01.09.2015 11:15:28
Za delo z otroki bo primerna predšolska vzgoja - morda v poštev prišel poklicni tečaj, kjer je pogoj uspešno zaključen četrti letnik gimnazije ali zaključen letnik izobraževalnega programa za pridobitev srednje strokovne izobrazbe. Traja eno leto in se zaključi s poklicno maturo, s tem pa lahko tudi opravljate delo pomočnika vzgojitelja predšolskih otrok.

Program s področja prehrane pa je morda primeren tudi poklicni tečaj gastronomija in turizem.

Kdo vse izvaja te programe, si lahko ogledate v Informacijah o izvajanju izobraževanja odraslih v šolskem letu 2015/2016 - http://www.mizs.gov.si/fileadmin/mizs.gov.si/pageuploads/podrocje/odrasli/Vpis/Info_izvajanje_izobr_odrasli_2015_2016.pdf. tu boste našli tudi druge programe, ki jih bodo različne organizacije izvajale.

Vsekakor pa predlagamo, da se obrnete na svetovalno središče za izobraževanje odraslih - središče ISIO. Središča nudijo brezplačno, strokovno in zaupno svetovanje in informiranje o različnih možnostih učenja in izobraževanja. Tam boste lahko skupaj pogledali, katere možnosti vas zanimajo. Njihove naslove in kontaktne podatke najdete na spletni strani: http://isio.acs.si/sredisca.

Lep pozdrav in srečno.Vaš odgovor ali mnenje
Ime ali vzdevek*


Izberite ali pošiljate odgovor ali mnenje
Odgovor Mnenje

Napišite vaš odgovor/mnenje*


Opomba: polja, ki so označena z zvezdico, je potrebno izpolniti. Prosim vas tudi, da odkljukate spodnje polje, ki je namenjeno zaščiti svetovalnega kotička pred smetenjem. << Nazaj svetovalni kotiček