VPRAŠANJE: Prekvalifikacija predšolska vzgoja
Vprašanje poslal/a Meta, 24.08.2015 20:26:00

Pozdravljeni,

opravljeno imam splošno maturo, zdaj pa bi želela opraviti prekvalifikacijo za vzgojiteljico predšolskih otrok. Zanima me, kateri program je najboljši/najprimernejši, ker se ob poplavi vseh informacij na spletu sploh ne znajdem.

Hvala in lep pozdrav


ODGOVOR 1

Andreja, 01.09.2015 10:05:46
Če želite opravljati delo vzgojiteljice predšolskih otrok, morate končati študij predšolske vzgoje - http://www.pef.uni-lj.si/154.html. Med pogoji za vpis je tudi opravljena splošna matura. za študijsko leto 2015/2016 so razpisali 55 rednih in 60 izrednih mest.

Če bi želeli opravljati delo pomočnice vzgojiteljice, pa se lahko vpišete v poklicni tečaj predšolske vzgoje, ki traja eno leto, se zaključi s poklicno maturo in pridobite si srednjo strokovno izobrazba predšolska vzgoja. Kdo izvaja ta poklicni tečaj v rednem izobraževanju, lahko vidite v tem razpisu - http://www.mizs.gov.si/si/delovna_podrocja/direktorat_za_srednje_in_visje_solstvo_ter_izobrazevanje_odraslih/srednjesolsko_izobrazevanje/vpis_v_srednje_sole/#c17905, poiščite razpis za vpis v poklicne tečaje. Če bi želela poklicni tečaj opravljati v okviru izobraževanja odraslih, pa izvajalce najdete tu: http://www.mizs.gov.si/fileadmin/mizs.gov.si/pageuploads/podrocje/odrasli/Vpis/Info_izvajanje_izobr_odrasli_2015_2016.pdf.

Lep pozdrav in srečno.Vaš odgovor ali mnenje
Ime ali vzdevek*


Izberite ali pošiljate odgovor ali mnenje
Odgovor Mnenje

Napišite vaš odgovor/mnenje*


Opomba: polja, ki so označena z zvezdico, je potrebno izpolniti. Prosim vas tudi, da odkljukate spodnje polje, ki je namenjeno zaščiti svetovalnega kotička pred smetenjem. << Nazaj svetovalni kotiček