VPRAŠANJE: možnost zaposlitve po izobraževanju
Vprašanje poslal/a Silva, 17.08.2015 22:25:07

Pozdravljeni, kot brezposelna oseba sem se udeležila izobraževanja po programu:Družabnik za starejše, trenutno delam preko javnih del kot družabnik v Domu za starejše, pa me zanima ali bi bilo možno, da javni zavodi to delovno mesto tudi sistemizirajo? Oziroma, kako bi bilo možno to udejaniti v praksi, da to ne bi bilo le izobraževanje, ki bi bilo brezpredmetno,končni cilj bi namreč moral biti tudi možnost zaposlitve. Hvala za odgovor in uspešno delo še naprej.


ODGOVOR 1

Andreja, 01.09.2015 09:57:07
Katera delovna mesta javni zavod/i sistemizira, je odvisno od potreb zavoda in tudi možnosti, ki jih na področju zaposlovanja različnih kadrov imajo. Da bi sistemizirali delo mesto družabnika za starejše, je naprej odvisno od potreb v samem zavodu, potem pa mora to potrditi še financer, verjetno v tem primeru Ministrstvo za delo, družino in socialne zadeve.

Žal se v zadnjih letih sistemizacije ne spreminjajo oz. zaradi vsesplošne gospodarske krize, se delovna mesta ne širijo prek že obstoječih.

Morda pa bodo v prihodnosti tudi takšna delovna mesta prepoznana kot zelo koristna in se jih bo postopno uvajalo v delo centrov za starejše.

lep pozdrav in srečno.Vaš odgovor ali mnenje
Ime ali vzdevek*


Izberite ali pošiljate odgovor ali mnenje
Odgovor Mnenje

Napišite vaš odgovor/mnenje*


Opomba: polja, ki so označena z zvezdico, je potrebno izpolniti. Prosim vas tudi, da odkljukate spodnje polje, ki je namenjeno zaščiti svetovalnega kotička pred smetenjem. << Nazaj svetovalni kotiček