VPRAŠANJE: specialna in rehabilitacijska pedagogika - 2. st. enoletni mag. študij
Vprašanje poslal/a tina, 26.07.2015 17:27:56

Pozdravljeni!

Zaključila sem študij razrednega pouka po starem programu. Zamima me enoletni mag. študij spec.in rehab.pedag. v Ljubljani.
Kot sem prebrala v pogojih, bi morala pred vpisom opraviti diferencialne izpite. Ali lahko nekako izvem koliko diferencialnih izpitov bi morala opraviti, brez da se nanje že prijavim. Mogoče tako,da kontaktiram koordinatorko za smer "posebne razvojne in učne težave".
Torej,da bi za število dif. izpitov izvedela pred PRIJAVO ZA DOLOČITEV OBVEZNOSTI, BISTVENIH ZA NADALJEVANJE ŠTUDIJA, ali pa lahko na podlagi te prijave spremenim svojo odločitev.

Zanima me še cena šolnine. Popravite me,če se motim. Cena šolnine za posamezno smer spec.in rehab.pedag.,v tem primeru posebne razvojne in učne težave je 1.698,65 €. Kajti v ceniku je zapisano 3.397,30 €, pod predstavitvijo programa,pri obeh smereh pa zgornja, nižja cena.

Hvala za odgovor in lep pozdrav.

Tina


ODGOVOR 1

Andreja, 10.08.2015 15:46:17
Najprej se vam opravičujemo za pozen odgovor, zaradi dopustov smo bili odsotni.

Vaša vprašanja smo pisno posredovali na Oddelek za specialno in rehabilitacijsko pedagogiko v Ljubljani, vendar odgovora še nismo prejeli. Počakali bomo še ta teden, verjetno so strokovni delavci odsotni, potem pa do odgovora poskušali priti.

Takoj ko odgovore dobimo, vam jih napišemo.

Lep pozdrav.ODGOVOR 2

Andreja, 25.08.2015 09:43:27
Sedaj smo dobili odgovore na vaša vprašanja.

Gospa v Referatu za podiplomski študij je pojasnila, da boste morala glede na to, da ste zaključila študij razrednega pouka, opraviti diferencialne izpite. Informacije o tem boste našli na njihovi spletni strani: http://www.pef.uni-lj.si/428.html. Če ste za nadaljevanje študija odločeni, potem imate časa do 1.9. za oddajo prijave za diferencialne izpite.

Morate pa imeti pred vpisom v študij specialne in rehabilitacijske pedagogike že imeti opravljene diferencialne obveznosti, tako da je smiselno, da najprej opravite diferencialne izpite, nato pa se vpišete v študij.

Glede šolnin je tako: višja cena (3.3.97,30 EUR) velja za redni študij, nižja (1.698,65 EUR) za izredni študij. Da je cena za redni študij višja, je razlog v Uredbi o javnem financiranju visokošolskih zavodov in drugih zavodov; univerzitetna izobrazba in 2. bolonjska stopnja sta namreč izenačeni, zato je redni študij v tem primeru plačljiv. Torej je glede na ceno programa za vas ugodnješi izredni študij.

Upam, da ste dobili dovolj informacij, za še dodatne pa predlagam, da se obrnete neposredno na Pedagoško fakulteto v Ljubljani.

lep pozdrav in srečnoVaš odgovor ali mnenje
Ime ali vzdevek*


Izberite ali pošiljate odgovor ali mnenje
Odgovor Mnenje

Napišite vaš odgovor/mnenje*


Opomba: polja, ki so označena z zvezdico, je potrebno izpolniti. Prosim vas tudi, da odkljukate spodnje polje, ki je namenjeno zaščiti svetovalnega kotička pred smetenjem. << Nazaj svetovalni kotiček