VPRAŠANJE: prekvalifikacija rp-pv
Vprašanje poslal/a rp11, 04.06.2015 14:15:34

Zanima me kakšne možnosti imam za delo kot vzgojiteljica v vrtcu.

Zaključeno imam splošno maturo, dodiplomski program razrednega pouka in letos končujem tudi podiplomski program iz Poučevanja na razredni stopnji z angleščino.

Zanima me ali imam v primeru, da naredim srednješolsko prekvalifikacijo (splošna matura na poklicna matura-vzgojiteljska) enak naziv potem kot če naredim enoletni program izpopolnjevanja iz predšolske vzgoje. Na kakšen način poteka prekvalifikacija in kakšne so še druge opcije?


ODGOVOR 1

Andreja, 11.06.2015 09:38:49
Če opravite enoletni program spopolnjevanje iz predšolske vzgoje, ne pridobite višje stopnje izobrazbe oz. izobrazbe s področja predšolske vzgoje. Spopolnjevanje vam omogoča opravljanje dela vzgojiteljice v vrtcu.

Če pa se odločite za poklicni tečaj iz predšolske vzgoje, potem si pridobite srednješolsko izobrazbo s tega področja in v vrtcu lahko opravljate delo pomočnice vzgojiteljice.

Druga možnost je še vpis v 2. stopnjo študija predšolske vzgoje, več o programu si preberete http://www.pef.uni-lj.si/174.html. Verjetno se vam lahko del obveznosti iz sedanjega podiplomskega študija priznajo (to morate obvezno preveriti na fakulteti). A glede na to, da študij 2. stopnje ravno zaključujete, razmislite, ali ni za vas primernejša vključitev v spopolnjevanje iz predšolske vzgoje.

Lep pozdrav in srečno.Vaš odgovor ali mnenje
Ime ali vzdevek*


Izberite ali pošiljate odgovor ali mnenje
Odgovor Mnenje

Napišite vaš odgovor/mnenje*


Opomba: polja, ki so označena z zvezdico, je potrebno izpolniti. Prosim vas tudi, da odkljukate spodnje polje, ki je namenjeno zaščiti svetovalnega kotička pred smetenjem. << Nazaj svetovalni kotiček