VPRAŠANJE: Prekvalifikacija
Vprašanje poslal/a Darja, 07.04.2015 19:17:18

Spoštovani!

Sem magistra ekonomije (po starem, ne po bolonjskem, programu) in sem po stečaju podjetja ostala brez zapsolitve.

Preko javnih del sem dobila delo na osnovni šoli. Zadolžena sem za pomoč dvema dečkoma z motnjo AD/HD. Delo mi je zelo všeč in zanima me ali je možna oziroma kako bi potekala prekvalifikacija v socialnega/specialnega pedagoga?

Z veseljem pričakujem vaš odgovor.

Darja


ODGOVOR 1

Andreja, 13.04.2015 12:34:33
Vpišete se lahko v podiplomski študijski program socialne pedagogike. Ta med pogoji navaja, da se lahko vpiše, kdor je končal:
študijski program prve stopnje v obsegu 240 KT, iz drugih strokovnih področij, če pred vpisom v program opravi študijske obveznosti, bistvene za nadaljevanje študija, v višini med 10 in 60 kreditnih točk.
O obveznostih odloči Senat PeF UL na predlog komisije, pristojne
za podiplomski študij druge stopnje PeF UL, glede na različnost strokovnega področja. Kandidat/kandidatka lahko opravi te študijske obveznosti med študijem na prvi stopnji, v programih za izpopolnjevan
je ali z opravljanjem izpitov pred vpisom v magistrski študijski program.

Glede na vašo predhodno izobrazbo, se lahko v študij vpišete pod tem pogojem. Več o programu si lahko preberete v predstavitvenem zborniku tega programa - http://www.pef.uni-lj.si/fileadmin/Datoteke/Studijski_programi/Predstavitveni_zborniki/2_st_Socialna_pedagogika.pdf.

Predlagam pa, da se vseeno o možnostih pozanimate na Pedagoški fakulteti. Tam boste dobili točne informacije o možnostih vpisa ter postopku. Pravi naslov bo koordinatorica študija socialne pedagogike: dr. Jana Rapuš Pavel (jana.rapus@pef.uni-lj.si).

Lep pozdrav in srečno.
Vaš odgovor ali mnenje
Ime ali vzdevek*


Izberite ali pošiljate odgovor ali mnenje
Odgovor Mnenje

Napišite vaš odgovor/mnenje*


Opomba: polja, ki so označena z zvezdico, je potrebno izpolniti. Prosim vas tudi, da odkljukate spodnje polje, ki je namenjeno zaščiti svetovalnega kotička pred smetenjem. << Nazaj svetovalni kotiček