VPRAŠANJE: vrtec
Vprašanje poslal/a egit, 25.03.2015 18:23:41

Pozdravljeni!
Imam končano srednjo zdravstveno šolo ter poklicni tečaj za pomočnico vzgojiteljice. Glede nato,da nikjer ne morem dobiti pripravništva, da bi lahko opravila strokovni izpit me zanima kaj bi lahko naredila. V planu imam odpreti s.p. varstvo otrok, kar pa brez strokovnega izpita ne morem.
Zelo vam bi bila hvaležna za odgovor.

Lep pozdrav


ODGOVOR 1

Andreja, 01.04.2015 10:24:14
Pozanimali smo se na Ministrstvu za izobraževanje, znanost in šport, kjer so potrdili vašo domnevo, da za pristop k strokovnemu izpitu potrebujete ustrezne delovne izkušnje, na srednješolski ravni 4 mesece. Kot ustrezne izkušnje štejejo:
- delovne izkušnje na podlagi pogodbe o zaposlitvi v vzgojno izobraževalnem zavodu;
- izkušnje iz opravljanja javnih del, vendar kot strokovni delavec (npr. izkušnje spremljevalca gibalno oviranega otroka niso ustrezne);
- pripravništva v vzgojno izobraževalnem zavodu in
- podjemne pogodbe, s katero ste opravljali strokovno delo v vzgojno izobraževalni organizaciji.

Žal drugih možnosti trenutno ni, vendar pa na ministrstvu proučujejo možnosti sofinanciranja pripravništva v vzgoji in izobraževanju, vendar še ni znano, ali te možnosti zagotovo bodo in kdaj. Predlagam, da sledite objavam ministrstva - http://www.mizs.gov.si/, rubrika aktualni razpisi in natečaji.

Če ste prijavljeni za Zavodu RS za zaposlovanje, imate morda možnost opravljanja javnih del, več o tem si preberete na spletni strani - http://www.ess.gov.si/iskalci_zaposlitve/programi/zaposlovanje/javna_dela_2015. Je pa za večino točk povabila zbiranje prijav žal že zaključeno. Vendar se je vseeno smiselno pozanimati o možnostih.

Če bi želeli še dodatne informacije, se lahko obrnete tudi na gospo Kristino Kaučič na Ministrstvu za izobraževanje, znanost in šport, ki področje strokovnih izpitov koordinira, njen telefon je: (01) 400 54 62.

Lep pozdrav in srečno.Vaš odgovor ali mnenje
Ime ali vzdevek*


Izberite ali pošiljate odgovor ali mnenje
Odgovor Mnenje

Napišite vaš odgovor/mnenje*


Opomba: polja, ki so označena z zvezdico, je potrebno izpolniti. Prosim vas tudi, da odkljukate spodnje polje, ki je namenjeno zaščiti svetovalnega kotička pred smetenjem. << Nazaj svetovalni kotiček