VPRAŠANJE: po diplomi
Vprašanje poslal/a KitKat, 23.02.2015 16:32:33

Pozdravljeni,
sedaj končujem diplomo na Fakulteti za varnostne vede. Na magistrski študij v tej smeri ne bi nadaljevala. Zato me zanima, na katerem faksu imam možnosti za vpis (seveda z diferencialnimi izpiti)? Kako je s tem,kdaj se izvaja te izpite,koliko stane? Če bi želela ponovno v prvi letnik dodiplomskega,mi ostane le izredni študij?
Hvala za vaše odgovore


ODGOVOR 1

Andreja, 24.02.2015 08:14:06
Možnosti za vpis v druge magistrske študije seveda imate, ima pa vsaka smer tudi pogoje za vpis, ki so odvisni od predhodne smeri študija. ker je fakultet in visokošolskih zavodov, ki magistrske študije izvajajo veliko, na tem mestu nima smisla vseh navajati.

Verjetno bo najboljša pot najprej razmislek, v kateri smeri želite študij nadaljevati, potem pa si v razpisu za vpis ogledati, kakšne vrste študija so na tem področju razpisane. Podiplomski študij bo razpisan na tej spletni strani - http://www.mizs.gov.si/si/delovna_podrocja/direktorat_za_visoko_solstvo/sektor_za_visoko_solstvo/razpis_za_vpis/#c20139.

Lahko pa se že sedaj obrnete na vam najbližje svetovalno središče za izobraževanje odraslih - središče ISIO. Središča nudijo brezplačno informiranje in svetovanje o različnih možnostih izobraževanja in učenja. njihove naslove in kontaktne podatke najdete na spletni strani http://isio.acs.si/sredisca/. Tam se boste lahko pogovorili o željah in možnostih za nadaljnjih študij.

Lep pozdrav.
Vaš odgovor ali mnenje
Ime ali vzdevek*


Izberite ali pošiljate odgovor ali mnenje
Odgovor Mnenje

Napišite vaš odgovor/mnenje*


Opomba: polja, ki so označena z zvezdico, je potrebno izpolniti. Prosim vas tudi, da odkljukate spodnje polje, ki je namenjeno zaščiti svetovalnega kotička pred smetenjem. << Nazaj svetovalni kotiček